Хасково

Областна администрация: Не пътувайте, иде поледица и до 50 см сняг

Още тази вечер валежи от дъжд ще обхванат цялата област. Заради силния североизточен вятър ще се образува поледица, предупреждават от Областна администрация – Хасково.

По-късно през нощта срещу петък ще завали и сняг, ще се образува снежна покривка, на места ще има виелици и снегонавявания. Температурите рязко ще паднат. В Родопите, Тракийската низина, Странджа и Сакар валежите от дъжд ще са значителни до 20-25 л/кв.м. В ранните часове на 6 януари валежната обстановка ще се усложни, а температурите в петък през деня ще са между минус 10 и минус 5 градуса.

Ситуацията ще продължи да се усложнява заради силния вятър, виелиците, навяванията. Снегът ще достигне на места в региона 50 см. Ще има условия за заледяване на пътища, както и за обледяване на електропреносната мрежа.

Очаква се валежите от сняг да спрат на 7 януари. Температурите обаче ще останат много ниски и след спирането на валежите.

Областният кризисен щаб работи на непрекъснат режим. Областният управител Станислав Дечев и заместникът му Валентин Ангелов следят ситуацията и координират институциите за вземане на всички превантивни мерки за избягване на критични ситуации.

Институциите, отговорни за сигурността на хората, призовават да се избягват пътувания, освен ако не са крайно наложителни. Всички снегопочистващи фирми са в готовност. Спешна помощ, болниците и личните лекари са предупредени за очакваната сложна зимна обстановка.

ВиК-Хасково и електроразпределителното дружество работят с допълнителни екипи, за да се избегне прекъсване на електрозахранването и водоподаването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button