Любопитно

Улица на буквите в Хасково, награждават учители и културни дейци на 24 май

За втора поредна година Хасково има „Улица на буквите“. Днес платното с българската азбука бе опънато в централната пешеходна зона от служители на „Екопрогрес“. То е дълго над 30 метра и е изработено миналата година от димитровградска фирма.

Под платното с буквите на 24 май ще премине общоградското шествие по повод Деня на българската просвета и култура и ден на славянската писменост. Шествието тръгва предвождано от мажоретки и духовия оркестър в 10:30 часа от площад „Свобода“ по централната пешеходна зона и ще достигне до площадка „Спартак“.

На площадката в 11 часа ще бъдат връчени наградите, учредени от общинския съвет „За заслуги към образованието и културното дело“. Ще бъдат отличени учители в предучилищното образование, начален или прогимназиален етап, учител в гимназия. Ще се връчи и приз за културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейното дело.

На тържеството ще се връчат и наградите „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието.

Веднага след церемонията по награждаване ще бъде представена празнична програма, подготвена от учениците от хасковските училища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button