Хасково

Събраха 62 хил. лв. от неплатени такси за опаковки

Пари62 500 лева е внесената сума в Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС) от неплатени такси за опаковки през 2007 година след засилени проверки на експерти от регионалната екоинспекция.  

Това e сумата от събрани такси от 70 фирми, които развиват дейност на територията на Хасковска и Кърджалийска области. 

89 фирми, дружества и предприятия са проверили експертите за миналата година. При проверките е констатирано, че 19 от тях имат сключен договор с една от петте лицензирани организации за оползотворяване на отпадъците у нас и изпълняват задълженията си към съответната организация. 

Съгласно изискванията на наредбата за опаковки и отпадъците от тях, собствениците на фирми вносители или производители на опакована продукция следва да заплащат продуктова такса за опаковки от опаковани стоки от април 2004 година. Това може да стане по три начина, чрез внасяне на дължимата продуктова такса в ПУДООС към Министерството на околната среда и водите, към една от организациите за оползотворяване на отпадъците от опаковки или чрез индивидуално изпълнение на задълженията си по Закона за управление на отпадъците.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button