Спорт

„Аида“ и „Афродита“ с куп медали от силния международен турнир „Морски грации“

Пореден силен турнир записаха състезателките от хасковския клуб по художествена гимнастика „Аида“ и димитровградския „Афродита“ с президент Яна Михайлова.

Клуб „Олимпия 74“ – Бургас с президент Петя Монева за осми път бе домакин на станалия традиционен международен турнир „Морски грации“. Състезанието се проведе в бургаската спортна зала „Младост“.

Участваха 250 гимнастички от 8 държави – Русия, Украйна, Германия, Австралия, Австрия, Израел (4 клуба), Турция и България.

„Аида“ учавства с 23 гимнастички индивидуално и в ансамбли в различни възрасти, а „Афродита“ се представи с 3 ансамбъла.

В индивидуалната надпревара златни медали спечелиха Наталия Митева 2010 г. с топка и Деница Анева 2009 г. с въже. Сребърни медали спечелиха Гергана Николова 2007 г. на без уред и Антоанета Тонева 2006 г. на без уред. Бронзови медали спечелиха Жаклин Латитова 2007 г. и Деляна Петрова 2008 г. на без уред и Антоанета Тонева 2006 г. на обръч. На 4-то място се класираха Шанел Халил 2008 г., Ясмин Рафет 2007 г. на без уред и Хана Грозева 2003 г. на обръч. Пета на без уред е Димана Дамянова 2007 г. Пета е и Теодара Ненова 2005 г. на обръч. Шести на без уред завършиха Деница Анева 2009 г. И Симона Митева 2005 г. Седма на без уред е Наталия Митева 2010 г.

Гимнастички

При ансамблите златни медали за девойки младша възраст с топки в състав – Симона Митева, Елис Шериф, Теодора Ненова и Антоанета Тонева.

Бронзови медали за девойки младша до 10 г. с топки в състав – Гергана Николова, Жаклин Латинова, Деляна Петрова и Шанел Халил. На турнира те изиграха съчетанието си за пръв път и се представиха страхотно.

Бронзови медали и за нашите малки гимнастички – ансамбъл 2010 г. -Наталия Митева, Деница Анева, Василена Петрова и Дария Костова.

На 6-то място се класира ансамбъл 2008 г. в състав – Димана Дамянова, Ясмин Рафет, Габриела Славчева и Маргарина Иванова.

Девети е ансамбъл 2006 – втори с-в на без уред, на които също беше първо участие на Международен турнир – Камелия Иванова, Алина Димитрова, Нилай Мустафа, Кардален Мюмюн и Таня Тянкова.

„Афродита“ се представиха с три ансамбъла: 2005г. в състав – Виктория Иванова, Гергана Грозева, Василена Иванова и Габриела Башова са 4-ти.

Ансамбъл 2007 г. – Рая Раднева, Александра Мотинова, Радост Гочева и Диана Демерджиева се класираха на пето място.

7-ми са ансамбъл 2009 г. – Вероника Шивачева, Роси Петрова и Мелина Влахова, на които също беше първо състезание.

Гимнастичките и от двата клуба се представиха страхотно и от клубното ръководство се гордеят с тях, като благодарят и на родителите за подкрепата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.07.2017 17:22 17:22

bravo na decata, samo taka i mnogo uspeh za napred

Back to top button