Любопитно

Почетен гражданин на Димитровград с нова престижна награда

В навечерието на Деня на българските будители 1 ноември почетният гражданин на Димитровград академик Васил Гюзелев получи Международната Евтимиева награда.

Престижното отличие на името на Патриарх Евтимий му беше връчено от ректора на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов в рамките на Международния научен симпозиум „Търновска книжовна школа“.

Акад. Гюзелев – тринайсетият носител на наградата – е удостоен заради своя безспорен научен авторитет в световната византология и изключителни приноси като изследовател на българското средновековие, на книжовността и културата на Второто българско царство, на формирането на Търновград като политически и църковен център.

Резултатите от многогодишния му научен труд са повече от 72 книги, над 300 студии и статии, над 200 научно-популярни творби. Емблематичен труд на акад. Васил Гюзелев са петте тома събрани съчинения, свързани със средновековното книжовно и историческо наследство на България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
НЕГРАМОТНИК
НЕГРАМОТНИК
28.10.2017 15:48 15:48

Тия 27 книги и т.н. освен студенти по задължение НЯКОЙ друг чел,ли ги е?
И с какво са подобрили живота на средния ,и бедния българин????

Back to top button