Хасково

Хасковски младежи се върнаха впечатлени от Португалия

УоркшопШестима младежи от театралната школа на хасковския младежки център се върнаха от Португалия, където участваха в своя 17-ти международен обмен под надслов „Нашите култури“. 

В интернационалния форум са участвали представители на България, Португалия, Словакия и Унгария. Целта е чрез уоркшопове да се покажат културите на различните страни.

В последната вечер нашата група е представила спектакъл, свързан с трафика на хора. Жена, жертва на насилие, момиче, подмамено да проституира и наемен убиец са част от персонажите в постановката.

РазходкаМладите хасковски театрали са получили покани за двустранни обмени от Португалия и Словакия. Те са впечатлени от начина на живот в южната страна. Много млади хора живеят по селата и там базата е изключително добра, сподели пред Haskovo.info ръководителят на школата Румяна Георгиева.

В Португалия хасковлии са посетили и някои от най-интересните забележителности. Въпреки че не са били предвидени средства, по желание на българите кметът на селото, където се е провеждал форумът, е осигурил пътуване до град Фатима.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button