Регион

Търговци изгоряха с глоби при акция на полицията и НАП

Цигари без бандерол са конфискувани от икономическите полицаи при проверка за извършване на незаконна дейност и неиздаване на касов бон в търговски обект на улица „Княз Борис“ в Свиленград, съобщават от полицията.

Полицаите, съвместно със служители от НАП, проверили магазина и извършили контролна покупка, за която не получили касов бон, за което са съставени протокол и акт. От служители на „Отдел по храните“ – Свиленград е констатирана продажба на стоки без етикети на български, за което също е последвала санкция. Полицаите са иззели от магазина 420 къса различни по вид цигари без бандерол.

Контролиращата група установила още, че на автомагистрала „Марица“ в непосредствена близост до граничния пункт се извършва незаконна търговска дейност с хранителни продукти. Те заловили 51-годишен харманлиец да продава кашкавал без необходимите документи за търговска дейност и без фискално устройство. Съставени са му 2 акта.

Общо 2360 къса цигари без бандерол иззеха полицаи от Хасково, Харманли и Димитровград. При проверка на хранителен магазин в село Динево са открити 220 къса от безакцизните папироси. 35-годишната продавачка ги е предала с протокол на служителите.

Останалите 2140 къса са конфискувани при акция на полицаи от Харманли и Димитровград при проверка на автобуси, осъществяващи международни превози. Органите на реда са проконтролирали возила, влизащи в страната ни. При проверка в автобус са открити папиросите в хасковски пътници, на които им са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button