Хасково

Прокуратурата атакува постоянните такси за детска градина на няколко общини

Окръжна прокуратура – Хасково е оспорила текстове от наредбите на Общините Хасково, Димитровград, Маджарово и Любимец, с които е определена постоянна такса за посещение на детска градина или детска ясла, съобщават от Административен съд – Хасково.

Според прокуратурата заплащането на постоянна месечна такса, която не се влияе от посещаемостта на децата, се явява неправомерно. Според Закона за местните данъци и такси суми се дължат при реално предоставяне на услугата от общината и използването й от гражданите. Затова от прокуратурата оспорват постоянните такси, а вече са настрочени и делата, които са на 3 и 24 октомври.

Haskovo.info припомня, че заради оспорването в Общински съвет – Хасково вече беше внесена докладна за корекция като постоянните такси бъдат премахнати. Ако предложението на група съветници от няколко партии бъде прието всички родители ще плащат по 1 лев на присъствен ден, без значение дали имат постоянен адрес в община Хасково. В момента 1 лев на ден плащат само тези с постоянен адрес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЕЗУМИЕ
БЕЗУМИЕ
04.09.2018 15:47 15:47

Предлагам да е без пари. Където левче там и без него. Пробвайте с един лев на ден от 20-тина деца т.е 20 лева да стоплите стаята да осигурите вода както питйна-0в бутилки така и за миене т.е от чешмата , че и отгоре на това да им сготвите закуска обяд и следобедна закуска. Опс изпуснах и разни фулмастерчета моливчета, които вече не се купуват от родителите щото забраниха да се събират пари в градините. Да да видим тоя ГОООО ЛЯЯЯЯМ ЛЕВ Една партия ей така реши да намали таксата с риск да издъни бюджета, по скоро за нищо друго няма да останат пари. Защо аджеба тези средства не са за развитието на по-добро образование.- По добра среда в градината а трябва да се дават за издръката. Не е ли по-добре родителите да си дават там около 50-тина лева на месец, които все пак не са цялата необходима сума но все са нещо с това левче направо я махнете таксата народа ще е доволен до други ябюджет . После обяснете защо няма пари за нови дограми, за поправка на течащия покрив и тлн

ана йорданова
ана йорданова
04.09.2018 17:18 17:18

Е без пари да не е ама примерно една стотинка на ден. Таман ще е .

странен
странен
04.09.2018 20:06 20:06

Е как да няма услуга, те си плащат постоянната такса и си пазят мястото, а не ходят на градина. Ако отпадне, то хептен ще фалират

Back to top button