Хасково

Цветя и венци за Деня на народните будители в Хасково

Хасково отбеляза тържествено Деня на народните будители.

Това стана с ритуал по поднасяне на цветя и венци пред паметника на Народните будители, в който се включиха деца, ученици, учители, културни и читалищни дейци.

Празник

Слово за празника държа кметът Добри Беливанов. Рецитал изнесе актьорът Стефан Цирков, а в програмата участва и Духовият оркестър.

От 18:30 часа в театър „Иван Димов“ студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и департамент „Театър“ на Нов български университет ще предстватят Музикално-поетичен, театрален спектакъл „Памет“. Режисьор е Владимир Мастиков, а спектакълът е по текстове на Христо Ботев, Иван Вазов, Пейо Яворов и др.

„Памет“ е съчетание на театрално поставена поезия, придружена от акапелни изпълнения на български народни песни – „Зайди, зайди“, „Женала е дюлбер Яна“, „Даваш ли, даваш Балканджи Йово“ и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button