Хасково

50 хиляди души по-малко в областта през 2025-та година

От ТСБ показаха как ще се ползва архива им

От ТСБ показаха как ще се ползва архива им

С близо 50 хиляди души ще се стопи населението в Хасковска област през следващите 17 години прогнозират статистиците за демографския срив в близко бъдеще. Според тях през 2025-та година мъжете в областта ще намалеят с 24 156, а жените – с 25 089. 

Според данните, изнесени днес от началника на Териториалното статистическо бюро в Хасково Наско Нанев в края на миналата година жителите на областта са били 261 726. Заради ниската раждаемост обаче през 2025-та в региона ще живеят малко повече от 212 хиляди души.

Цифрите са прогнозни, тъй като не е отчетена миграцията на населението. Това обаче е сред приоритетите на местните статистици, които от тази година постоянно ще следят нивото на миграцията през граничните пунктове.

Днес се навършват 128 години от създаването на националната статистика, похвалиха се от местното бюро. От там допълниха, че скоро всеки желаещ ще може да ползва безплатно архива на Националния институт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button