Хасково

КАТ Хасково раздаде книжки на млади шофьори след лекция

Връчването на книжкитеПървата церемония за връчване на свидетелствата за управление на автомобили на млади шофьори се проведе днес в КАТ Хасково. От 20-те момчета и момичета по списък в залата присъстваха 16. Преди да получат книжките си те изслушаха лекция за поведението на пътя и статистика за броя на катастрофите в Хасково и региона.

Разпоредбата за новия ред за връчване на шофьорските книжки е на генералния комисар на МВР Павлин Димитров. Целта е да се намалят катастрофите, предизвикани от водачи без опит и стаж зад волана, казаха от полицията.

162 тежки катастрофи са станали в областта през миналата година. В тях са загинали 36 човека, а 172 са ранени, съобщи на бъдещите водачи началникът на Пътна полиция Хасково Ивайло Иванов. Той припомни най-честите причини за пътно- превозни средства. Най-много са катастрофите вследствие на превишената скорост. Следва употребата на алкохол.

 Връчването на книжките  Връчването на книжките

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button