Любопитно

Наши младежи свирят Дайчово хоро на бузуки в Кипър

Обменът в КипърЧетирима младежи от Школата по етнография при Младежки център Хасково посрещнаха националния празник на Кипър във високопланинския курорт Агрос, съобщи за Haskovo.info ръководителката на школата Нели Арнаудова. Поводът за посещението в островната държава е 9-дневния обмен, на който нашите младежи са били поканени.

Хасковските ученици са били в Кипър цяла седмица. Заедно с 46 свои връстници от още 11 страни те са дискутирали как младите хора могат да разбият стереотипите и единодушно са решили, че това може да стане чрез комуникация, приятелство и възпитание в толерантност.

Ралица, Жулиен, Мария и Тихомир достойно са представили Хасково и България – това е споделил ръководителят на проекта Василис Кристофи. Нашите момчета и момичета винаги първи са подемали инициативата, имали са свежи идеи и са били изключително дисциплинирани и атрактивни, допълни Нели Арнаудова. Те са представили 12-минутна презентация за България, нашата кухня и фолклорни танци. Гвоздеят е бил изпълнението на Дайчово хоро на бузуки от нашето момче Тихомир.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button