Хасково

Домашни курабии по 4 лева за килограм хит на пазара

Данка Стойчева

Данка Стойчева предлага домашни курабии за 4 лева килограма

С наближаването на Великден десетки видове курабии започват да пълнят сергиите на пазара и щандовете на хранителни магазини, установи проверка на Haskovo.info.

На големия християнски празник всяка домакиня традиционно ще подреди на трапезата боядисани яйца, козунаци и курабии. За тези, които нямат достатъчно време, за да си изпекат сладки търговците предвидливо са помислили, като предлагат готови. Хит в последните години са домашните курабии, продаващи се на килограм. На пазара в Хасково цената им започва от 4 лева.

Данка Стойчева пътува всеки ден от близкото село Малево, за да предложи асортимента си на сергията. „При мен курабиите са най-евтини„, хвали се тя, като обещава да не вдига цената им точно преди Великден.

Яйцата на пазара са от 17 до 25 стотинки, а козунаците засега са рядкост, понеже не са трайни. От миналата година в търговската мрежа вече се продават и готови боядисани яйца. Въпреки че по този начин се губи от атмосферата на празника, те се купуват, споделят търговци и обещават цената им да не бъде много висока. Очаква се великденските яйца да се появят по сергиите следващата седмица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button