Хасково

Глобяват собственика на опасния бивш магазин „Марса“ в Хасково

На собственика на бившия магазин „Марса“ на булевард „Раковски“ в Хасково ще бъде съставен и връчен акт, съобщават от общината.

Причината е, че той не е спазил множеството предписания за укрепване на рушащата се сграда. Припомняме, че читатели на Haskovo.info също алармираха, че сградата е потенциално опасна и падат парчета от фасадата, може да рухне и купола.

След инцидента от петък, при който на улица „Ком“ в Хасково рухна ограда на бившето поделение собственост на военните и уби 57-годишен мъж, кметът Добри Беливанов назначи комисия, която проверява за потенциално опасни сгради на територията на общината. Установени са няколко рискови обекта, които не са общинска собственост. Общината ще предприеме позволените от закона действия за уведомяване на собствениците и задължаване за обезопасяване на сградите, допълват от кметството. Сред тях е бившият магазин „Марса“, който е паметник на културата и ще бъде уведомен министърът на културата.

За пореден път е установена и рушаща се ограда на пустеещ тютюнев склад близо до спортна зала „Спартак“, сградата е собственост на частна фирма. Мястото е оградено с предпазна лента, ограничаваща преминването по тротоара. За тази сграда също ще бъдат уведомени собствениците и задължени да премахнат или укрепят рушащия се зид.

Досега проверката на комисията е установила и опасна ограда на ДНА – на ул. „Генерал Колев“. Тя е собственост на Министерството на отбраната. Собственикът ще бъде задължен да я обезопаси, като я укрепи или премахне.

Продължава проверката за опасни сгради на територията на община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.04.2019 17:47 17:47

Оффф, Хасково инфо, купиха ви управляващите и вас.

Back to top button