Хасково

Свинското в Хасково без промяна в цената, агнешкото свърши

Мюмюн Ахмедов

Мюмюн Ахмедов

Зачестилите напоследък случаи за свински грип по света не са изплашили хасковлии и не са намалили търсенето на свинско. Цената също не се е променила през последните седмици. За разлика от други места по земното кълбо, тук хората са се вслушали в учените, според които болестта не се предава чрез месото.

Хасковлии продължават да пазаруват без особени притеснения. Много малко от купувачите се интересуват от произхода на предлаганото им месо и от коя кланица е то. „Въпреки че някои хора леко са се уплашили от свинския грип, никой не се лишава„, разказа пред Haskovo.info търговецът Мюмюн Ахмедов.

Ден след Гергьовден агнешкото месо трудно може да се открие в търговската мрежа и специализираните магазини, показа проверка на Haskovo.info. Основната причина за липсата е, че кланиците не са готови с продукцията, заявиха продавачите. Месарите обещават до дни по щандовете да се появи отново агнешкото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button