Любопитно

88 баби и дядовци си казаха повторно „Да“ след половин век заедно

Младоженците44 двойки си казаха повторно „Да“ след десетилетия брак в хасковското село Книжовник днес. Идеята е на местната управа, която иска да превърне ритуала в традиция. 37 от двойките празнуват златна сватба, а 7 – диамантена.

Най-възрастните „младоженци“ в Книжовник са Латун и Марушка Митеви. Те са се венчали през далечната 1943 година. Имат 2 деца, 3 внука и 5 правнука. Най-много обаче ги радва 2-годишната им праправнучка Тодорка.

Всички двойки, които потвърдиха любовта си днес, получиха подаръци. На стените на обновената ритуална зала бе подредена и изложба от снимки на младини. След като залата отново работи от година насам има сключени 5 брака. Преди това последната сватба тук е била през 1985 година, разказа кметът на селото Наско Колешев, който е и инициатор на тържествата.

 

Латун и Марушка Митеви

Латун и Марушка Митеви
 

Изложбата със снимки от младостта

Изложбата със снимки от младостта

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button