Хасково

Принц и принцеса Акишино кацнаха край Александрово

 Принц и принцеса АкишиноПринц и принцеса Акишино на Япония пристигнаха с хеликоптер край хасковското село Александрово тази сутрин. Те бяха посрещнати от президента Георги Първанов, областния управител на Хасково Райна Йовчева, общинското ръководство и гости. Причината за визитата бе официалното откриване на Музейния център на тракийското изкуство в Източните Родопи, изграден с над 2,5 милиона долара от японското правителство.

След церемонията по откриването техни императорски височества разгледаха експонатите в музея и копието на уникалната Александровска гробница, а след това посетиха и оригинала.

Преди да излетят за Смолян принц и принцеса Акишино не пропуснаха да се разпишат в книгата за впечатления в музея. Японците се интересуват много от история, а траките са един от най-забележителните народи, заявиха гостите.

Принц Акишино обясни, че японците са впечатлени от историята на траките, които са притежавали забележителна техника за времето си. Той определи като изключително важен фактът, че музеят се открива именно в годината, в която България и Япония честват 50 години от началото на дипломатическите отношения между двете страни.

Вижте видео от откриването

Откриване на Музея на тракийското изкуство Откриване на Музея на тракийското изкуство
Откриване на Музея на тракийското изкуство Откриване на Музея на тракийското изкуство

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button