Хасково

Бил Гейтс оборудва с компютри хасковската библиотека

Библиотеката в ХасковоС нова техника и компютри ще бъде оборудвана хасковската библиотека, а служителите й ще преминат обучение по библиотечен мениджмънт. Това предвижда програма „Глобални билиотеки“, чийто партньор е Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Проектът се финансира от фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ и има за цел да даде възможност на повече хора от различни страни да имат достъп до световната глобална информационна мрежа, използвайки услугите на културните средища.

Програмата ще бъде представена на специална среща на 3 юни в Хасково и на нея ще присъстват представители на библиотечни организации от цялата страна. Предвижда се проектът да продължи 4 години и половина, като ключови партньори са Министерството на културата, Националното сдружение на общините в България, Българска библиотечно- информационна асоциация, Държавна агенция по информационни технологии и съобщения и програма на ООН за развитие. В програмата ще участват 900 библиотеки в страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button