Хасково

Галерия „Форум“ приготви 5 лупи за тазвечершната изложба

Мария Делчева демонстрира как се гледат картините

Мария Делчева демонстрира как се гледат картините

Изложба на украинските художници Костянтин Калинович и Роман Романишин се открива тази вечер в хасковската галерия „Форум“. Експозицията включва 40 офорта малък формат, които публиката може да разгледа с лупа, тъй като са нарисувани изключително филигранно с много детайли. От хасковската галерия са приготвили 5 лупи за зрителите.

Интересното е, че офортите се правят с помощта на метална плоча, върху която се поставя специално покритие. Тази плоча се издрасква с острие, после се залива с киселина и накрая макетът се обработва с мастило, разказа за Haskovo.info уредникът на галерията Мария Делчева.

Калинович живее и работи в Луганск и е член на Кралското общество на живописците и графиците в Лондон. Романишин е от Лвов. Завършил е специалност „Декоративни приложни изкуства“. Срещата им с хасковската публика се осъществява благодарение на директора на художествената галерия „Руси Карабиберов“ в Нова Загова. Изложбата ще остане в галерия „Форум“ до 16 юни.

 Изожбата  Изожбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button