Хасково

Дават 650 000 лева на Свиленград за електронно обслужване

Община СвиленградНови електронни системи за по-лесно административно обслужване на гражданите и фирмите ще въведе община Свиленград, съобщиха за Haskovo.info от администрацията. С 653 862 лева, одобрени по оперативна програма „Административен капацитет“, ще бъде подобрено качеството на административното обслужване на гражданите и бизнеса.

През 18-те месеца на изпълнение на проекта ще се изработи и внедри Географска информационна система за административно обслужване в община Свиленград и ще се създаде интернет портал за електронно административно обслужване, съвместим с електронното правителство.

Предвидени са и две обучения на 40 служителите в администрацията за работа с нововъведените системи. За гражданите и бизнеса ще бъдат отпечатани и раздадени 3 000 наръчници, съдържащи информация за всички административни услуги в общината, срокове, такси и инструкции за получаването им чрез създадения интернет портал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button