Избори 2009

Зелените: Да върнем държавата на хората, да опазим природата

ЗеленитеКрайно време е да върнем държавата на хората и в България да има истинска демокрация. С този призив политическа партия „Зелените“ представиха в Хасково част от кандидатите си за евродепутати. Сред основните послания в програмата на една от най-новите партии са опазването на околната среда, създаването на зелени работни места и борбата с климатичните промени.

Средната възраст на членовете на партията е 28 години, а 64% от тях са жени. Като зелена партия те зържат на опазването на природата и водят политика, която съчетава устойчивото развитие и води към истинска демокрация. Водач на листата за евровота на „Зелените“ е биологът Андрей Ковачев. Той е познат с активното си участие в кампанията за Иракли, кампаниите за каскада Горна Арда, за Странджа, за Витоша, Рила, Пирин.
„Не може хората да участват в управлението само по време на изборите“, заяви Андрей Ковачев. Нужно е да има контрол през целия мандат и държавата да се върне от политиците на хората.

ЗеленитеЕдна от реалните възможности за излизане от икономическата криза са т.нар. „зелени работни места“, каза кандидатът за евродепутат Борислав Сандов. Това са работни места например в компаниите, занимаващи се с възобновяеми енергийни източници, фирмите за саниране на сгради и алтернативния туризъм.

Вместо да се строи атомна електроцентрала по-добре е да се развиват възобновяемите източници на енергия. При тях възстановяването на вложените средства започва още след година, а и не не влияят отрицателно на околната среда, коментира Сандов и изтъкна още липсата на икономически интереси и монопол.

Област Хасково е изключително подходяща за изграждане на централи за производство на енергия от възобновяеми източници, защото тук има много слънце, убедени са „Зелените“. Ние ще се борим за субсидии от държавата за слънчеви колектори по домовете. По този начин хората ще станат по-независими от монополните дружества за доставка на енергия и ще им бъде доста по-изгодно, казаха кандидатите за евродепутати на партията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button