Хасково

26 случая на насилие над деца в област Хасково за година

Райна Йовчева и Емилия Масларова

Райна Йовчева и Емилия Масларова

По 26 случая на насилие над деца са работили през миналата година отделите „Закрила на детето“ в област Хасково. 13 от тях са в семейна среда. От началото на 2009-та до сега в община Хасково има само един подобен случай, в Димитровград са 6. Данните бяха изнесени на конференция за споделяне на работещите практики за превенция на насилието над деца, която се провежда днес в Областна администрация Хасково.

Всеки трети тинейджър е ставал жертва на насилие сочат данните на национално проучване, което бе представено от министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова. Тя заяви, че хората, работещи с деца, освен добри професионалисти, трябва да могат и да плачат, т.е. да не губят чувствата и емоционалността си, за да се правят по-добре с работата си.

Според областния управител Райна Йовчева решаването на проблема с детското насилие започва от родителите, които трябва да обръщат повече внимание на децата си. Близостта и обичта са в основата на превенцията на насилието и детската агресия, съгласиха се и присъстващите психолози.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button