Избори 2009

Калфин: Евродепутатите трябва да защитават националните интереси

Ивайло Калфин„Все още има неразбиране защо са важни изборите за Европейски парламент и как българските граждани могат да защитават правата си“, каза в Хасково днес водачът на листата на Коалиция за България за евровота Ивайло Калфин. „Нашата кампания е насочена към това да покаже, че решенията, които се вземат в Европарламента са важни за България и че той е не по-малко важен от националния“, беше категоричен Калфин.

В Европарламента депутатите трябва да защитават националните каузи и интересите на държавата си. Тази институция е важна, тъй като утвърждава бюджетите на страните членки на Европейския съюз, сред които е и България, както и субсидиите, които да бъдат отпуснати. Секторите, според Калфин, които трябва да бъдат финансирани приоритетно са инфраструктура, земеделие, образование и информационни технологии.

Ивайло Калфин беше категоричен, че не може европейската институция да се използва като сцена за вътрешнополитическа борба. Той допълни, че всяка държава си има опозиция и диалогът с управляващите трябва да се води в страната, а не извън пределите й. Това го правят само българските евродепутати, каза Калфин и добави, че избирателите са тези, които могат да спрат собствените си избраници да говорят против страната ни.

Ивайло Калфин и Райна ЙовчеваВ Хасково Ивайло Калфин се включи в честванията по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България и се срещна с представители на бизнеса от областта.

Ивайло Калфин е завършил международно банкиране и международни икономически отношения. Владее английски, френски, руски и испански език. Той е заместник министър – председател и министър на външните работи. Бил е икономически секретар на президента, народен представител и старши преподавател в Интернешънъл Юнивърсити. Основната му цел е в Европейския парламент да защитава българските интереси за енергийна независимост.

 Ивайло Калфин и Райна Йовчева  Ивайло Калфин на среща с бизнеса

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button