Хасково

Кунка не е болна от свински грип, появи се втори съмнителен

РИОКОЗ ХасковоПробите на 53-годишната хасковлийка, за която имаше съмнение, че е болна от свински грип, са отрицателни, съобщи за Haskovo.info главният секретар на РИОКОЗ Хасково д-р Ели Ташева. Днес обаче в инфекциозното отделение на болницата е настанен 35-годишен международен шофьор със съмнение за щама H1N1, допълни тя.

Мъжът се е прибрал от Испания снощи с висока температура и грипоподобни оплаквания. Прегледан е от личния си лекар и е препратен в инфекциозно отделение днес. Взети са проби, резултатите от които се очакват в понеделник.

Междувременно Haskovo.info научи, че 53-годишната Кунка, която бе първата със съмнение за свински грип, е настинала докато била на сватба със съпруга си в събота, където ги валял дъжд. В началото на седмицата се е почувствала зле и е потърсила лекарска помощ. Била е препратена в инфекциозно отделение заради скорошното й пребиваване в Щатите, където е гледала внучето си.

Днес от Министерството на здравеопазването съобщиха, че има втори потвърден случай на свински грип в България. Болно е дете от Благоевградска област, което се е върнало от САЩ в края на май. Първият бе 21-годишен младеж от Велико Търново.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button