Спорт

Григор отпадна в Нотингам, пропуска купа „Дейвис“

Григор ДимитровБлизо двуметровият гигант Илия Божоляц се оказа трудно препятствие за  хасковския талант Григор Димитров, който не успя да се класира за полуфиналите на чалънджъра на трева в Нотингам с награден фонд 42 500 евро.

В пореден трисетов мач от своя старт в надпреварата 18-годишната надежда на родния тенис отстъпи на сърбина след 6:1, 3:6, 4:6. Божоляц е №131 в световната ранглиста и № 5 в схемата на турнира.

„Щастливо губещият“ Григор, който за втори път в кариерата си игра четвъртфинал на чалънджър, си тръгва от Нотингам с 13 точки за световната ранглиста и 1245 евро от наградния фонд.

Идната седмица първата ни ракета при мъжете ще участва с „уайлд кард“ на изключително силния турнир на трева в Куинс, Лондон, който разпределя 750 000 евро.

Междувременно днес Григор Димитров изпрати чрез БТА специално писмо до феновете на тениса, в което обяви решението си да не участва в срещите на България срещу Латвия за купа „Дейвис“ през юли. Той сочи като причина важните турнири, които му предстоят в този период от годината, и изразява надежда занапред да допринесе още повече за отбора и българския тенис.

Ето и пълният текст на писмото:

„Приятели на тениса,
С това писмо искам да обявя решението си да не взема участие в предстоящия мач на България за Davis Cup на 10, 11 и 12 юли. През този период на годината ми предстоят важни турнири, които могат да бъдат от голямо значение за моята кариера. Аз и екипът ми имаме изцяло дългосрочен подход при взимането на решения свързани с развитието ми. Стараем се всичко да бъде напълно професионално.
Да играя за България винаги е било цел, но може би сега е по-важно от всякога да жертваме възможни краткосрочни успехи за по-големи цели. Така се надявам в бъдеще да имам още по-голям принос към отбора и Българския тенис. Благодаря на съотборниците ми и капитана на отбора за разбирането.“ Григор Димитров, Нотингам (Англия)

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button