Хасково

В Широка поляна дописват списъци, двама задържани в Хасково

Гласуване12 писмени жалби са подадени в Районната избирателна комисия в Хасково до 17 часа, съобщи заместник- председателят й Веселина Тенчева. След извършените проверки три от сигналите са препратени до прокуратурата.

По сигнал за купуване на гласове полицията е задържала двама хасковлии, в които е открит списък с имена на гласоподаватели. Предполага се, че става въпрос за купуване на гласове пред секциите във финансово-стопанската гимназия с талони, на които пише „Гориво – 25 лева“. Двамата са задържани на бензиностанция. След като им е съставен предупредителен протокол, са били освободени.

В село Широка поляна под чертата в избирателния списък до 17 часа са дописани 42 гласоподаватели. Те са подписали декларации, че са били на територията на България през последните 60 дни. Проверка на няколко произволни човека от дописаните е показала, че имената им ги няма в основния списък, тъй като са с настоящ адрес в Турция. Пред Haskovo.info председателят на изборната секция Муксин Рагъб заяви, че всички те живеят постоянно в селото.

В пет села от община Минерални бани в секциите са присъствали хора, които не са изяснили в качеството си на какви са били там. Кметове пък са агитирали в избирателните секции. Сигнал има и за гласували с придружител хора, които не са с увреждания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ахил
ахил
08.06.2009 10:15 10:15

Вашта мама турска.Идва ви края и като змията искате да хапете, но няма.Ще ви изметат от управлениети и тогава да ви видим.Хайде хващаите пътя за Анадола.Там ви е мястото.

ахил
ахил
08.06.2009 10:15 10:15

Вашта мама турска.Идва ви края и като змията искате да хапете, но няма.Ще ви изметат от управлениети и тогава да ви видим.Хайде хващаите пътя за Анадола.Там ви е мястото.

Back to top button