Регион

100 родители от Харманли се научиха да оказват първа помощ

Плувно лято100 родители и техните малчугани от детска градина „Детски свят“ в Харманли се включиха в програмата на БЧК Хасково „Дръж под око“. Инициативата, чийто финал ще е следващата седмица, ще завърши с грандиозен детски празник на градския басен в града. По този начин ще бъде сложен и краят на Седмицата на водното спасяване, която стартира днес, каза за Haskovo.info специалистът в областния съвет на БЧК Хасково Антон Налбантов.

Програмата, която основно е предназначена за родители, обхваща четири основни теми – супер визия, запознаване с водата, безопасност във и около водата и запознаване на родителите с реанимацията на дишането и кръвообръщението.

Проектът „Дръж под око“ се прави за първи път не само в областта, но и в страната, допълни Налбантов. Според статистиката не малка част от удавянията при децата са заради подценяването на тяхната безопасност от страна на родителите.

Следващата седмица, когато ще бъде поставен края на проекта, специалисти ще направят демонстрации на непрофесионални начини на указване на помощ и ще раздадат специални награди на децата от градината, каза Антон Налбантов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button