Хасково

Увеличава се броят на колите с десен волан в Хасково

Теодор ТроевВсе повече хасковлии карат автомобили с десен волан, внесени предимно от Англия. Причината да подражаваме на островитяните е фактът, че с такава кола можем да се сдобием на доста по-достъпна цена, казват собствениците.

Колко точно са автомобилите с десен волан в Хасково не може да се каже. В КАТ подобна статистика не водят. Няма данни и каква част от катастрофите са причинени от такива коли, за да се анализира дали те са по-опасни.

Напоследък все по-усилено се коментира забраната на колите с десен волан и за задължителна смяна на разположението на кормилото, но въпреки това автоборсите и интернет сайтовете за продажба на автомобили предлагат все повече такива возила.

Теодор Троев вече няколко пъти пътува до Англия, където е работил. От там той си купува сравнително луксозна кола с всички екстри, чиято цена тук може да бъде два пъти по висока. Въпреки това той отказва да смени местоположението на волана й.

„Откакто карам с десен волан съм много по-внимателен на пътя, а и си има начини чрез специални огледала да се улеснява изпреварването и управляването на такава кола“, каза той пред Haskovo.info. „Не мисля, че ако реша да ми сменят волана тук ще го направят качествено, понеже се пипа и по скоростите, а това изисква добра техника, сервиз и части„, категоричен е шофьорът.

Въпреки все по-голямата им популярност все още не е лесно да се продаде автомобил с десен волан, казват местни автотърговци. Те смятат, че това се дължи на страха на хората.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button