Хасково

Подобряват развитието на селските райони чрез подхода Лидер

Семинарът се проведе в Областна администрацияОбщините Харманли, Свиленград и Стамболово са получили финансиране за създаване на местни инициативни групи за прилагане на подхода Лидер. От тук нататък им предстои да получат и средства за прилагане на стратегията за местно развитие, каза пред Haskovo.info експертът към Националната мрежа за бизнес развитие Иванка Душкова по време на провелия се днес информационен семинар на тема „Същност и прилагане на подхода ЛИДЕР по Програмата за развитие на селските райони“.

Абривиатурата Лидер преведена от френски означава „Връзки между дейностите за развитие на икономиката в селските райони„. Той се прилага на територията на общините, в които няма населено място с повече от 30 хиляди души. На тези условия отговарят всички общини в областта с изключение на Хасково и Димитровград, поясни Душкова. Тя добави, че Местните инициативни групи представляват публични, бизнес и граждански организации. Одобряването им се осъществява от Министерството на земеделието и храните. Минималният бюджет на една одобрена стратегия за местно развитие е 1 милион евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button