Хасково

Местата в гимназиите в Хасковско с 350 повече от кандидатите

Изпити след 7 клас874 ученици от област Хасково са подали заявления за явяване на приемен изпит след завършен VІІ клас, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов.

Свободните места в елитните гимназии са 1 222. Това означава, че дори всички кандидат-гимназисти да издържат успешно изпитите по български език и математика ще има закрити паралелки, тъй като местата са с около 350 повече от учениците.

До 12 юни ще бъдат обявени списъците с разпределението на учениците по училища и зали. Първият изпит за прием в елитните паралелки след VІІ клас е по български език. Той ще се проведе на 19 юни. Препитването по математика е обявено за 25 юни.

Haskovo.info припомня, че за пръв път прием след 7 клас са обявили гимназиите по транспорт и лека промишленост в Хасково, професионалните гимназии в Димитровград, Минерални бани, Харманли и Свиленград. С нови специалности ще привличат кандидати езиковите гимназии в Хасково и Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button