Хасково

За първи път изцяло мъжки групи на конкурса „С песните на Ари“

Мариета Иванова

Мариета Иванова

17 групи от Хасково, Кърджали, Симеоновград, Пловдив, Димитровград, Пазарджик и Тополовград ще пристигнат през уикенда в града на Богородица, за да се включат в ІХ национален конкурс за стари шлагери „С песните на Ари“.

Наградния фонд от 3200 лева, осигурени от община Хасково, е привлякъл още 9 солисти, 3 дуета, 2 трио състава и 1 квартет, съобщи днес директорът на читалище „Заря“ Александър Милушев. Интересното тази година е, че има две изцяло мъжки групи.

Най- младият участник в конкурса е 22-годишната Мариета Иванова от Хасково. Официалното откриване на националния форум за стара градска песен е в събота от 15 часа в голямата зала на читалище „Заря“. Гала концертът и награждаването на лауреатите ще е в неделя от 19 часа.

Тази година „С песните на Ари“ се провежда по-късно от обичайното заради изборите за Европейски парламент. Това е причината хасковският фестивал да съвпадне с конкурса в Стара Загора „Златен прах се рони“. Едновременното провеждане на двата форума обаче не е довело до отлив на участници в хасковския конкурс, каза Милушев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button