Хасково

19 майки на близнаци получават по 2400 лв. от днес

Бебе19 майки на близнаци от Хасковска област ще получат по 1200 лева за всяко от децата. Местната дирекция „Социално подпомагане“ е уважила всички подадени до края на май молби-декларации за отпускане на такава помощ. Тя е еднократна, а изплащането й започна от днес.

Според обнародвания през май Правилник за прилагане на последните изменения в Закона за семейните помощи за деца всяка майка на близнаци има право на еднократна помощ от датата на раждането им. 

Когато близнаците не са навършили 1 година към 1 януари 2009 г., помощта се изплаща пропорционално за оставащите месеци до навършване на едногодишна възраст на децата и може да бъде поискана до първия им рожден ден.При пропорционалното плащане, размерът на помощта е по 100 лв. месечно за всяко дете близнак.

За близнаци, които в периода 1 януари – 31 март 2009-та, са на възраст между 1 и 2 години, майката има право на еднократна помощ в размер на 300 лв. за всяко дете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button