Хасково

Хасковски гимназисти с международни признания по английски език

Наградени ученициТрима ученици от хасковската гимназия с преподаване на чужди езици „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха награди от международното състезание „Лингвистично кенгуру“, където са показали завидни езикови умения.

Димитринка Дицова от 8 клас е на 2-ро място във възрастовата си група, десетокласникът Здравко Караславов е също с второ място, а първенец за своята възраст е единадесетокласникът Борис Таков. Тримата са били част от 104-те деца от страната допуснати до международното състезание.

Задачите в състезанието са изисквали богата обща култура и дълбоки познания за граматиката и лексиката на английския език, както и за историята и бита на острова. Наградите за първенците са почивка на международен лагер на българското черноморие. Очаква се да получат и университетски стипендии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button