Избори 2009

ГЕРБ сезира главния прокурор заради бит кмет на село Гугутка

Битият кмет остана без зъбКметът на ивайловградското село Гугутка Зекирия Емин е бил пребит снощи, съобщиха на пресконференция от ГЕРБ Хасково. Инцидентът е станал около 21 часа пред местен магазин. Според кмета нападателят му е Митко Цанков, който е симпатизант на ДПС.

Пита ме „Ти ли си шефът на ГЕРБ? Ти ли ще оправиш тая държава“ и докато се усетя ми беше ударил един юмрук, разказа днес Емин, който е избран като кандидат на ГЕРБ. След това ме завъртя и ме удари отново като ми изби и зъб и ми взе документите, допълни кметът. Останалите 15 човека пред магазина се изплашили и избягали.

Нападателят е задържан в ивайловградския арест. Той е част от 5-членна група, която преди години преди няколко полицаи в Ивайловград, каза областният координатор на ГЕРБ и началник на РДВР по това време Иван Петров. Тези младежи са осъдени, но изпълнението на присъдите им се бави по неясни причини. Ние ще потърсим отговорност за това, категоричен бе Петров и допълни, че същата група миналата година е била и районния инспектор в Ивайловград.

Делян Добрев, Иван Петров и Векирия Емин„Кой държи чадър над тези, зад които стои ДПС и докога беззаконието ще бъде обект на политическа протекция?“ – този въпрос от ГЕРБ Хасково смятат да зададат на главния прокурор. Те ще настояват и за проверка на работата на Окръжна прокуратура Хасково във връзка с групата младежи. Сигурен съм, че това не е политика на централното ръководство на ДПС, но е беззаконие, за което трябва да се потърси отговорност в системата, коментира Иван Петров.

Междувременно кметът на Гугутка Зекирия Емин си е извадил медицинско, което доказва средна телесна повреда. От ГЕРБ Хасково ще му осигурят юридическа помощ.

ГЕРБ Иван Петров Делян Добрев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button