Хасково

Майка прокле убиеца на сина си, съдът върна делото на прокуратурата

Майката на Бейтула прокле убиеца на сина си

Майката на Бейтула прокле убиеца на сина си

„Да умираш цял живот, бавно ден след ден“ – с тези думи майката на 27-годишния Бейтула Махмуд прокле убиеца на сина си Недялко Димитров – Момата. Зловещото пожелание прозвуча в края на днешното първо заседание на местния Окръжен съд, който не даде ход на делото срещу 42-годишния хасковски рецидивист.

Haskovo.info припомня, че на 1-ви срещу 2 декември миналата година Бейтула Махмуд и 19-годишната му съпруга Неврие бяха застреляни в дома си на  ул. „Гео Милев“ в Димитровград. Само за часове полицаите задържаха за престъплението Недялко Димитров, който по-късно заяви, че е убил Бейтула, защото му дължал 4800 лева, а жена му – „защото се месела там, където не й е работата“. 

Недялко Димитров - Момата

Недялко Димитров – Момата

27-годишният Бейтула остави сина си Мюмюн сирак. Една от причините днес Хасковският окръжен съд да не даде ход на процеса бе неявяването на законния представител на момчето Хатидже Рами. Жената е призована да се яви в съда на адреса си в Жълти бряг, но отрязък от призовката не е върнат, което означава, че не се знае дали изобщо е получена.

Петчленният състав на Хасковския окръжен съд с председател Росен Русев върна делото на прокуратурата, тъй като откри процесуални нарушения при изготвянето на обвинителния акт, които нарушават правото на защита на подсъдимия. „В документа има много неясноти – говори се за две убийства, но прокурорът е описал случилото се като едно. Не са изложени и подробности за това как е придобито оръжието, с което са извършени престъпленията“ – мотивираха се магистратите преди да върнат делото за доразследване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button