Хасково

Изборният ден в Хасково и областта стартира нормално

Избори246 935 са избирателите в хасковска област, които днес имат право да гласуват за национален парламент. Всички 467 секции в региона отвориха врати тази сутрин, една от тях се намира в следствения арест. Изборният ден протича нормално, каза за Haskovo.info заместник-председателят на РИК Хасково Веселина Иванова.

Три подвижни урни ще има Минерални бани. За да гласуват в дома си инвалидите трябва да представят решение от ТЕЛК. До този момент няма постъпили сигнал или жалби за нарушения, дапълни Иванова.

Днес България избора депутати в 41-то Народно събрание и ще се гласува с две интегрални бюлетини – едната за мажоритарни кандидати, а другата за пропорционалните партийни листи. В област Хасково ще избираме между 17 пропорционални листи и 9 мажоритарни кандидата.

В бюлетината за мажоритарни кандидати ще се отбелязва вотът в квадратчето срещу името на съответния кандидат.  Гласува се само за един от тях, като бюлетини с отбелязани повече от едно име, ще се считат за недействителни. 

В бюлетината за пропорционални листи се отбелязва партията, за която гласоподавателят иска да гласува.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button