Хасково

Хасковските данъчни глобиха 14 фирми с общо 109 акта

Пари23 акта отнесе от НАП Хасково димитровградска фирма, произвеждаща облекла. Глобите са за са нарушения при осигуряването на наети лица, съобщиха за Haskovo.info от териториалната дирекция на приходната агенция.

Проверени са общо 15 трудови договори и е установено пропускане на сроковете за внасяне на осигурителни суми, както на служители, така и на управителя, който е самоосигуряващо се лице.

Заради същите пропуски друга фирма от бригадирския град е санкционирана със 17 акта от инспекторите на НАП.

Общо 43 фирми и еднолични търговци от областта са проверени по осигурителните разпоредби през месец юни. 29 от тях са били напълно изрядни, а при останалите 14 са открити общо 109 нарушения. В 98 от случаите става дума за пропуснати законоустановени срокове – непревеждане на осигурителните вноски на работниците до края на месеца, в който е начислено трудовото им възнаграждение.

10 са случаите на неподадена информация към НАП от фирмите за размера, върху който се осигуряват служителите. В една от фирмите е забавено внасянето на задължителни здравни вноски.

Минималните санкции за трите вида нередности варират от 50 до 300 лева по различните разпоредби, уточниха от НАП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button