Хасково

Закриха 15 паралелки след 7 клас, само 20 некласирани

Седмокласници15 паралелки с прием след 7 клас в област Хасково са закрити след първо класиране, съобщи за Haskovo.info началникът на регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов. Причината е липсата на достатъчно желаещи.

Става въпрос за класове в професионалните гимназии, които за първа година обявяват прием за седмокласници. Закрити са паралелки и в СОУ „Васил Левски“ и димитровградската езикова гимназия.

796 от 816 са приетите седмокласници след първо класиране. 8 от имащите право не са подали документи. Кандидатствали са обаче 21 деца от други области. В класовете са приети и 4 деца с хронични заболявания.

Хитът сред седмокласниците е паралелката с английски и испански език в хасковската езикова гимназия, в която се влиза с оценка минимум 5 от изпитите и дипломата.

Класирането ще бъде обявено в 17 часа в общежитията до математическата гимназия в Хасково и в ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button