Хасково

Продължава делото срещу Георги Иванов за подкуп по банков път

Съдебна палатаДелото срещу кмета на Хасково Георги Иванов за подкуп от 5 000 лева продължава днес. То бе отложено преди 2 месеца заради призоваването на двама нови свидетели. Трябва да се явят и двама, които на миналото заседание отсъстваха.

Кметът Георги Иванов е обвинен, че през декември 2003 година е получил в банковата си сметка 5 000 лева от фирма „Дусман“, снабдяваща с храна детските и социални заведения в община Хасково. По документи парите са дарение за предизборната кампания, но са преведени след вота. Градоначалникът е разбрал за тях едва миналата година и ги е върнал на фирмата заедно с начислените лихви.

По искане на защитата „Дусман“ трябва да представи справка дали сумата от 5 000 лева е отчетена като спонсорство пред фирмата-майка в Германия, както и дали в годишния бюджет са били предвидени такива средства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button