Хасково

Спасители от Гражданска защита се катериха по областния съвет

Спасителите се покатериха на сградата на областна администрацияГражданска защита Хасково отбеляза празника си с демонстрации на централния площад „Свобода“ днес. Поводът е 73-тата годишнина на службата, създадена през далечната 1936-та с указ на цар Борис Трети, с който утвърждава Наредба- закон за противовъздушната отбрана и химическата защита на Царство България.

Хасковските спасители показаха как се вадят хора от сгради по алпийски способ като се покатериха по Областна администрация. Присъстващите видяха и начините за освобождаване на заклещени в катастрофирали автомобили.

Демонстрацията включваше и действия при химическа авария. Показана бе помпа, с която се отстраняват опасни вещества от басейн. За да се предотврати отравянето на хората пък при подобни ситуации от Гражданска защита използват специален вентилатор, с който вредните газове се отблъскват встрани.

Реални уреди измерваха лъчението и атмосферните условия на площад „Свобода“ по време на демонстрациите. Оказа се, че нивото на алфа и бета частиците е нула, а гама фона – в рамките на нормалното.

 Демонстрации на Гражданска защита Хасково  Демонстрации на Гражданска защита Хасково
 Демонстрации на Гражданска защита Хасково  Демонстрации на Гражданска защита Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button