Хасково

Хасковска фирма спасява общините от скъпото топло

Ръководството на ЕратоХасковската фирма „Ерато“ има предложение към общините, с коиео може да им спести 30% от средствата за отопление през зимата, съобщиха по повод 20-тата си годишнина от компанията.

Идеята е да бъдат подменени конвенционалните системи за отопление, които сега работят на твърдо и течно гориво с инсталации на дървени трески, които осигуряват топлина на изключително ниска цена от 4,3 стотинки за киловат. За тази цел „Ерато“ има сключен договор за револвиращ кредит от 1 милион лева. От общините се иска само да решат да спестяват, обясниха от „Ерато“. Фирмата ще поеме подмяната на инсталациите и тяхното обслужване, а общините ще плащат само за ползваната енергия, при това с 30% по-евтино от това, което са плащали досега.

Офертата е към общините в районите, които имат потенциал за производство на биогориво. Разговори са водени с 25 общини. Най-напреднали са преговорите с Пирдоп и Самоков.

„Ерато Холдинг“ навършва 20 години от своето създаване. По този повод от фирмата проведоха традиционния годишен семинар със своите партньори от страната. Над 120 гости се събраха снощи в елитен хасковски комплекс. От компанията отчетоха, че само за последните 10 години са продали над 51 000 съоръжения, чиято обща мощност е по-голяма от тази на двата работещи реактора в АЕЦ Козлудуй.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button