Хасково

НАП запечата 24 обекта, наблюдава рискови фирми заради кризата

НАП Хасково24 търговски обекта са били временно запечатани за първите шест месеца на годината от НАП Хасково. Открити данъчни нарушения при регистрирането на приходи от продажби и отказ след това от страна на собствениците да платят санкции по влезналите в сила наказателни постановления са причина за крайната мярка, съобщиха за Haskovo.info от териториалната дирекция на приходната агенция.

1 033 са установените нередности за полугодието, по които има съставени административни актове. По-голямата част от тях – 946 са заради забавено осигуряване на наети лица и липса на подадена информация за осигуровки. 12 са случаите на пропуснати здравни осигуровки, които след санкция от страна на НАП, са внесени от фирмите. 61 са нарушенията в търговската мрежа като неиздаване на касови бележки и на дневни отчети за продажбите.

Извършени са още 380 наблюдения на неизрядни лица и 217 проверки на фирми от рискови браншове с цел превенция и затягане на данъчно- осигурителната дисциплина в условията на криза.

69 560 лева е общият размер на административните санкции, наложени от НАП Хасково през първите 6 месеца на годината. 55 925 лева или над 80% от глобите вече са внесени в бюджета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button