Хасково

15-годишна хасковлийка и двама мъже завлекли пенсионери с 13 бона

Полиция15-годишно момиче от Хасково и 22-годишен мъж с. Върбица са с полицейска мярка задържане заради измами, съобщават от областната дирекция на МВР. Двамата са заподозрени в извършване на 5 телефонни измами, станали в рамките на последните 2 месеца. Хасковските криминалисти до момента са установили, че измамниците са „ужилили“ петима възрастни хасковлии.

Начинът на измамите е по познатата вече схема – син, внук или близък роднина е причинил катастрофа, при което е пострадало или загинало дете. За да освободят или помогнат на близките им измамниците, представящи се за следователи, са искали суми вариращи от 840 до 5 500 лева. Общата стойност на парите, взети от възрастните хора, е 13 360 лева.

След подадените сигнали от пострадалите полицейските служители са разкрили и задържали измамниците. В хода на разследването е установен още един от тях. Това е 29-годишен мъж от с. Камен, община Стражица, който в момента се укрива и е обявен за общодържавно издирване. По случая е образувано досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button