Хасково

Хасковлии са доволни от личните си лекари

Болница3752 души от областта са сменили личния си лекар през юни, съобщиха за Haskovo.info от Районната здравноосигурителна каса. Качеството на медицинското обслужване, отказът за издаване на направления и смяната на адреса са накарали едва 1,5% от жителите на областта да изберат нов общопрактикуващ лекар.

Въпреки, че разликата с предходни периоди не е голяма, процентът насменилите своето джи пи постепенно намалява, коментираха от РЗИОК – Хасково.

Най-много хора са сменили личния си лекар в Маджарово – 20,07 на сто. Високият процент се дължи на сключен нов договор с общопрактикуващ лекар там. 

В Хасково 1,87 на сто са избрали ново джи пи. Най-доволни от личния си лекар са живеещите в Ивайловград и Любимец. Там процентът на потърсилите услугите на нов общопрактикуващ лекар е едва 0,37.

От Районната здравноосигурителна каса напомнят, че следващата смяна на личен лекар е през декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button