Хасково

86 незаети места след ІІ класиране, паралелките в Механото под въпрос

Ученици86 са свободните места в елитните гимназии в областта след второ класиране. 15 са седмокласниците, които все още не са приети в нито едно от училищата в областта, каза за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

Под въпрос са двете специалности „Компютърни мрежи“ и „Компютърна техника и технологии“ в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. В тях има незаети съответно 13 и 12 места.

На минимума с 18 ученици са паралелките „Бизнес – администрация“ в Професионалната гимназия по туризъм и „Информационни технологии с немски език“ в хасковската математическа гимназия. Там има място за по 8 кандидат гимназисти.

В ГПЧЕ „Проф.д-р Асен Златаров“ има 9 места в паралелката с немски език, а в димитровградската езикова гимназия – 10 свободни места в паралелката с английски език.

Процедурата по подаване на заявление за участие в трети етап на класиране е както за участие за първо класиране, добави Иван Панайотов. Подаването на документи става от 24 до 27 юли. Ден по-късно ще бъдат обявени списъците с приетите ученици. Те ще могат да се запишат на 29 и 30 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button