Регион

Турски шофьор опита да премине границата с 5 пистолета на кръста

Пет пистолета, захванати с колана на панталона на турски гражданин са открили митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Мъжът е пристигнал на пункта с товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Германия. Пред митничарите е представил редовни документи за превозваната стока. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. По време на проверката, при личен преглед на шофьора, митническите служители откриват на кръста му, захванати с колана на панталона, пет пистолета Zoraki M 906. При първоначалния оглед се установява, че пистолетите са газови, преправени за бойни патрони.

Контрабандно пренасяните пистолети са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

4 газови пистолета и 95 патрона за тях, както и въздушна пушка, укрити в личния багаж на пътници, са открити на „Капитан Андреево“ през август при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили. Контрабандните пистолети и патроните са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административно наказателни производства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Коча
Коча
03.09.2019 10:19 10:19

Пистолета Зораки е предназначен за използване в случаи на голям Зор.

Анонимен
Анонимен
03.09.2019 11:39 11:39
Отговор до  Коча

Ама че нужна информация

Back to top button