Хасково

Закриват още една паралелка след трето класиране

ИзпитПаралелката „Компютърна техника и технологии“ в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково ще бъде закрита, стана ясно днес след като бяха обявени списъците с приетите седмокласници на трето класиране

Няма достатъчно желаещи, затова прием в паралелката през тази учебна година няма да има, обясни за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. На учениците, които вече са се предпочели  тази специалност ще им бъде предложено да се запишат там, където има свободни места. Това ще стане ясно в петък, след като изтече срокът за записване на седмокласниците приети след трети етап на класиране.

Haskovo.info припомня, че 15 ученика не бяха приети в нито една от елитните гимназии в областта след второ класиране. Заедно с тях документи за участие в трето класиране са подали още 11 ученици. Всички те са приети и ще могат да се запишат в следващите два дни. В петък ще бъдат обявени незаетите места в гимназиите в областта.

Тази година гимназиите в Хасковско предложиха голямо разнообразие на седмокласниците. Кандидатстващите можеха да се запишат в 46 паралелки. Малкият брой кандидати и многото места в гимназиите наложиха закриването на 15 паралелки след първо класиране. Днес, след обявяване на приетите ученици на трето класиране, техният брой стана 16.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button