Хасково

18-годишната хасковлийка Мая Иванова – втора по щанги в Европа

Мая Иванова и Живко Архондев

Мая Иванова и Живко Архондев

Хасковската щангистка Мая Иванова завоюва сребро на Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки в Ландскрона, Швеция. Сред още седем девойки 18-годишното момиче постигна двубой от 158 кг и пет успешни опита, което я нареди на второ място в шампионата. Първото място сред девойките е заела Кубан Айзегил от Турция с резултат от 173 кг.

Възпитаничката на спортното училище в Хасково разказа, че не е очаквала този успех, въпреки че подготовката за състезанието й е била сериозна. Единствената наша състезателка – титуляр в националния отбор на България благодари на треньора си Живко Архондев и Борислав Гидиков, който е водил българските девойки на европейското.

Сега Мая планира да изкара няколко слънчеви дни на българското черноморие, а след това да продължи с усилените тренировки.

На пресконференция днес треньорът Живко Архондев съобщи, че планират участие в наближаващото Европейско първенство по силов трибой на 6 август в град Фридрек Мистек в Чехия, където възпитаникът му Кирил Михайлов ще се бори за медал в дисциплината вдигане на тежести от лег.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button