Хасково

Реконструират Градската градина и Ямача в Хасково с 10 милиона

Детска площадкаПроектът на община Хасково за облагородяване на Градската градина и превръщането й в кът за отдих и забавление е на път да се осъществи. Детски парк с увеселителни заведения, много зеленина и кафене ще бъдат изградени на мястото.

Средствата за реализирането на тази инициатива ще бъдат осигурени по проект „Подобряване на паркова среда и пешеходни зони за достъпна архитектурна среда“, който вече е одобрен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи за Haskovo.info пресаташето на общината Бояна Тодорова и допълни, че подписването на договора за 10 милиона лева ще стане в най-скоро време.

С отпуснатите пари ще бъдат ремонтирани тротоарни настилки, междублокови пространства и няколко паркинга в града. Основна реконструкция ще бъде извършена на централния фонтан.

Парковата среда около монумента „Св. Богородица“ ще бъде облагородена. На „Ямача“ ще бъдат направени нови детски площадки и велоалеи. По проект община Хасково ще трябва да ремонтира и 30 детски площадки в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.08.2009 16:18 16:18

bravo- 🙄 -bravo-zna4i nyama kriza v BG a horata se 4udyat kak da izskarat mesetsa

Анонимен
Анонимен
03.08.2009 19:15 19:15

Ендното няма нищо общо с другото бе тъпак.

Бат Гоше
Бат Гоше
04.08.2009 18:00 18:00

Гоше , не ни е необходимо отново всеки хасковлия да задлъжнее с 500-700лв.Стига ти досегашното крадене.Престани ако обичаш.

Back to top button