Спорт

Григор с четвърта победа на чалънджъра в Сеговия

Григор ДимитровГолямата надежда на мъжкия ни тенис Григор Димитров извоюва четвърта поред победа на чалънджъра в Сеговия, който разпределя награден фонд от 106 500 евро. В играния днес мач от първи кръг на основната схема 18-годишният хасковлия успя да отстрани в изключително драматичен двубой холандеца Йесе Хута-Галунг със 7:5,4:6, 7:6/4/. Над два часа продължи срещата между първата ни ракета и 212-тия в света, като през това време съперниците реализираха рекорден брой асове – общо 36.

Победата на Григор му донесе 12 точки за ранглистата на АТР, където сега е № 310. Те ще бъдат достатъчни, за да влезе талантът ни в Топ 300 на световния мъжки тенис.

В следващия кръг в Сеговия възпитаникът на Петер Лундгрен отново ще има труден съперник – 119-тия в света Роко Каранушич, който е поставен под № 7 в схемата. 26-годишният хърватин е заработил над 720 000 долара в кариерата си, а най-доброто му класиране е от февруари, когато е бил № 88 в ранглистата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button